Purentalihasten hieronta

04.12.2023

Uutta tulossa Hyvinvointihuone Leimuun!

Onko sinulla kipua ohimoilla, leukanivelissä, kasvoilla tai leuoissa? Tunnetko kipua kun avaat suusi aivan auki tai pureskelet ruokaa? Jumiutuuko leukasi? Onko päänsärky usein ystäväsi?

Purentaelimistön kivut liittyvät leukaniveliin, puremalihaksiin, hampaisiin ja suun kudoksiin.

Yksi syy miksi lähdin opiskelemaan hierojaksi on purentalihasten hieronta. Itse olen kärsinyt tästä vaivasta jo useita vuosia. Jos saisin helpostusta purentaongelmiin, voisin myös auttaa sinua. 

Itse olen käynyt hammaslääkärissä ja saanut yötuet. En vain pysty niitä pitämään. Ei siksi, että ne olisivat epämukavat. Vaan siksi, että kadotan ne yö aikana. Joo'o totta! Välillä ne löytyy patjan alta, välillä huoneen nurkasta. Toisinaan piilotan ne unissani ja sitten niitä etsitään muutama viikko. Kuulostaa hauskalta, mutta ei ole sitä. Pelkään, että koiramme löytää ne.

Purentaongelmat aiheuttavat erilaisia vaivoja mm. kipua leuassa ja poskissa, erilaisia nivelääniä, leuat väsyvät ja jäykistävät. Sinulla saattaa särkeä päätä jatkuvasti, saatat tuntea kasvo- ja korvasärkyjä, hampaasi ovat arat ja niitä vihloo. Onko sinulla jotain näistä?

Pian saatavilla purentalihasten hierontaa Hyvinvointihuone Leimusta. Olen tässä opiskellut Samuli Sairialan järjestämällä purentalihasten verkkokurssilla perusotteita purentalihasten hierontaan. Lisäksi olen käynyt kaksi kasvojoogaopettaja koulutusta, joissa sivuttiin myös purentalihasten ongelmia. Olen näitä ennen opiskellut myös kasvojen guashaa hierontaa ja kasvoakupunktiota.

Kaikki nämä yhdessä vie minua lähemmäs ja lähemmäs sitä mikä erityisesti kiinnostaa minua hierojana - purentaelimistön kivun hoito. 

Valittavana on 60 min aika. Palveluun kuuluu niskahartian, kaulan, kallonpohjan ja pään hieronta sekä kasvojen alueen hieronta ja purentalihasten hieronta poskien sisäpuolelta. Lisäpalveluista löytyy kasvoakupunktio: akupunktioneulat alaleukaan, ohimoille ja hiusrajaan. Kasvoakupunktio rentouttaa kasvojen alueen lihaksia. Kasvoakupunktiota ei voi maksaa hierontaedulla.

Katja