Meditatiivisten sointujen matkassa

14.03.2023

Nauti hoitavista, syvä rentouttavista harmonisista tiibetiläisten äänimaljojen hoitavista äänistä. Äänen värähtely rentouttaa kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti. 

Tiibetiläinen äänimaljahoito on syvärentoutus, joka perustuu myötävärähtelyyn ja ääniaaltoihin. Äänimaljahoito on 5000 vuotta vanha hoitomuoto ja se perustuu Veda-menetelmään. Veda on sanskritia ja tarkoittaa sekä tietoa että viisautta. Idän kulttuureissa uskottiin maailman saaneen alkunsa alkuvärähtelystä ja että näillä värähtelyillä olisi parantavia vaikutuksia. Äänellä on erittäin hyvä parantava ja hoitava vaikutus. Ääni ulottuu sinne minne hoitajan sormet eivät yllä. Hoito toimii syvärentoutuksena hoitaen kehoa ja mieltä.

Äänimaljat sisältävät kahdeksaa eri metallia, joita ovat kupari, tina, nikkeli, sinkki, rauta, lyijy, hopea ja kulta. Tiibetiläiset äänimaljat on valmistettu käsin takomalla Pohjois-Intiassa ja Nepalissa. Jokainen kulho on yksilö, se soi omalla tavallaan ja painokin on jokaisessa erilainen.

Ääni ulottuu sinne minne hoitajan sormet eivät yllä.

Me kaikki olemme värähtelyä - erilaisia alkulähteen alkumuodon osia, jotka ilmenevät erilaisina ääninä ja väreilynä. Me kaikki olemme yhtä värähtelyä ja ääntä. Kaikki luonnolliset hoitomuodot perustuvat värähtelytaajuuden muutokseen. Kaikki luonnolliset hoitomuodot ovat samaa puhdasta maailmankaikkeuden värähtelevää energiaa.

Äänimaljahoito saa kehon kaikki solut värähtelemään ja keho pyrkii korjaamaan värähtelytason harmoniseksi, mikäli siinä on korjattavaa. Äänimaljahoito perustuu värähtelytason muutokseen kehossa. Mikäli olet esim. sairas, alakuloinen, stressaantunut tai väsynyt kehosi ei värähtele luonnollisella taajuudellaan. Hoidossa pyritään palauttamaan värähtelytasosi luonnolliselle tasolle.

Äänimaljahoidossa olet välillä täysin valvetilassa, jolloin aivot värähtelevät 12-25 Hz, näitä kutsutaan Beta-aalloiksi. Toisaalta välillä saatat olla kevyessä meditaatiotilassa, syvissä ajatuksissa tai olet juuri nukahtamaisillaan, tällöin aivot värähtelevät 8-12 Hz, jolloin puhutaan Alfa-aalloista. 45 minuutin äänimaljahoidon kerrotaan vastaavan jopa kolmen tunnin unia.

45 minuutin äänimaljahoidon kerrotaan vastaavan jopa kolmen tunnin unta.

Äänimaljahoito soveltuu monenlaisiin kehon ja mielen ongelmien hoitoon, kuten stressiin, ahdistukseen, keskittymisvaikeuksiin, unettomuuteen, vaikeuteen rentoutua sekä erilaisiin kehon jännitystiloihin. Ääni vaikuttaa meihin auditiivisesti eli kuuloaistin kautta, anatomisesti ja energiatasolla.

Äänimaljat tuottavat värähteleviä ja luonnollisia ylä-ääniä, jotka voimme tuntea tai aistia kehossamme. Äänen värähtelyn kautta tuleva vaikutus perustuu synkronoitumiseen, jolloin aivoaallot synkrotoituvat harmonisiin ja lempeisiin ääniin. Äänimaljahoidolla voimme vaikuttaa syvälle atomitasolle asti ja palauttaa kehon kaikkien osien luonnollisen värähtelyn.

Kehon ja mielen ollessa epätasapainossa energiakin on jumissa, koska tukoskohta ei värähtele luonnollisella taajuudella. Värähtelytaajuutta muuttamalla energia alkaa luonnostaan virrata ja epätasapaino ja jumissa oleva tila katoaa. Äänimaljahoito vaikuttaa myös auraasi kohottamalla sen värähtelytaajuutta. Hoidolla stimuloidaan ja tasapainotetaan energian virtausta energiakanavissa eli chakroissa. Energiakeskusten kautta vaikutamme kehomme ja energiakenttämme hyvinvointiin.

Äänimaljahoito vaikuttaa myös auraasi kohottamalla sen värähtelytaajuutta. Hoidolla stimuloidaan ja tasapainotetaan energian virtausta energiakanavissa eli chakroissa.

Äänimaljahoidon vaikutukset: verenpaine ja stressihormonit laskevat, hengitys syvenee, unen laatu paranee, virkeys, energia ja keskittymiskyky lisääntyy sekä levollisuus, tasapainoisuus, itsehallinta ja itsetuntemus paranevat. Kaikenkaikkiaan rentoutudut!

Äänimaljahoidon kulku hoitolassa: Tullessasi hoitoon keskustelemme hoidosta hetkisen, jonka jälkeen hoito aloitetaan selkäpuolelta. Alussa soitan thingsoja ja tuulikelloa, jonka jälkeen maljoja soitellaan hetki pöydällä. Sinä voit kuunnella niiden sanomaa ja siirtyä tästä hetkestä sinun omaan hetkeesi. Soitanta alkaa auran puhdistuksella. Maljat käyvät välillä kehollasi ja niiden soitantaa pyritään jatkamaan lähes koko hoidon ajan. Hoitopöydällä käännytään selälleen, jonka jälkeen aura puhdistetaan uudestaan ja maljoja soitetaan hetki pöydällä. Pian maljat ovat jälleen kerran keholla. Hoito kestää noin 60 min, josta itse soitantaa on 45 min. Hoito sisältää alku- ja loppukeskustelun.

Hoidon kontraindikaatiot eli esteet: kuume, flunssa, erilaiset tulehdustilat, syöpä (paitsi terminaalivaiheessa), keinonivel tai metalli kehossa. Sydänsairauksissa ja rytmihäiriöissä hoidon voi tehdä, mutta maljat eivät käy keholla laisinkaan.

Äänen värähtely rentouttaa kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti.


Lämmöllä,

Katja